Bănci și Asigurări

Ce este noua taxă de solidaritate, plătită de cei cu venituri mai mari. Unde se duc banii?

Ce este noua taxă de solidaritate, plătită de cei cu...
29.06.2017, 12:16 24450

Noul guvern intenţioneză să introducă o nouă taxă – cea de solidaritate, pentru cei cu venituri de peste zece salarii minime pe economie, bani ce vor ajunge la bugetul pentru Sănătate, au declarat, joi, pentru MEDIAFAX, surse politice.

“S-a gândit această taxă pentru cei care au venituri ce depăşesc zece salarii minime pe economie. Banii vor ajunge la bugetul pentru Sănătate”, au precizat, pentru MEDIAFAX, surse politice.

Pe site-ul PSD a fost postat recent un noul program de guvernare depus în Parlament de guvernul Tudose. Documentul prevede introducerea unor noi taxe şi impozite: contribuţia de solidaritate, taxa pe produsele nocive, impozitul suplimentar pe resurse naturale. În acelaşi timp dispare impozitul pe dividende, începând cu 1 ianuarie 2018, iar impozitul pe venit scade de la 16% la 10%.

Pe de altă parte, pentru a colecta mai mulţi bani la buget, cabinetul Tudose doreşte să majoreze cu minimum 20% impozitul pe profitul obţinut din extracţia de resurse naturale care nu sunt prelucrate în România, prin adoptarea noii legi a redevenţelor, până cel târziu la sfârşitul anului 2017.

Reamintim că, Victor Ponta, în perioada în care a fost premier, anunţase că intenţionează să introducă o taxă de solidaritate pentru bugetarii care câştigă peste 1.000 euro lunar.

Documentul adaugă: “Astăzi în România munca este răsplătită cu 32% - 34% din totalul valorii producţiei obţinute, în timp ce capitalul, adică alocarea pentru profit şi recuperarea investiţiei, primeşte 56% - 58%. Ţinta pentru 2020 o reprezintă depăşirea pragului de 40% pentru plata muncii din total producţie. În Europa, media este de 50% - 50%”.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO