Bănci și Asigurări

Cea mai mare daună plătită pe o poliţă RCA: 2 milioane de euro

Foto Shutterstock

Foto Shutterstock

Autor: Anelis Baciu

11.03.2013, 00:07 5942

Cea mai mare despăgubire achitată anul trecut în contul unei poliţe de răspundere civilă auto (RCA) s-a ridicat la aproape 2 mil. euro, iar aproape fiecare asigurător de talie mare a ajuns să aibă la activ plăţi de sute de mii de euro, potrivit datelor transmise de companii la solicitarea ZF.

Dauna de 2 mil. euro a fost achitată de compania Astra, cel mai mare asigurător local, pentru un accident produs în străinătate. O despăgubire de circa un milion de euro a plătit şi Asirom, tot pentru un accident produs în străinătate, în timp ce Generali, Uniqa şi Allianz-Ţiriac au achitat despăgubiri între 250.000 şi 500.000 de euro. Cazurile în care asigurătorii plătesc despăgubiri de multe sute de mii sau chiar milioane de euro victimelor accidentelor de circulaţie s-au înmulţit în ultimii doi, trei ani pe măsură ce românii conştientizează că o simplă poliţă RCA, care poate să coste şi sub 100 de euro pe an, acoperă mai mult decât daunele materiale.

Valoarea daunelor pentru vătămări corporale şi daune mo­rale a fost de 247 mil. lei (56 mil. euro) în primele nouă luni din 2012, plus 43% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO