Bănci și Asigurări

CEC a raportat un profit de 5 mil. euro la jumatatea anului

25.07.2006, 18:09 8

CEC a incheiat primul semestru cu un profit net de 17,6 milioane de lei (aproape 5 milioane de euro), de patru ori mai mare decat cel realizat pe tot anul trecut.
Activele bancii au urcat cu 7,1% in primele sase luni ale anului, ajungand la putin peste 6 miliarde de lei (echivalentul a 1,68 de miliarde de euro).
La jumatatea anului trecut, CEC contabiliza pierderi de aproape 5,4 milioane de lei noi (1,5 milioane de euro), in conditiile in care a resimtit din plin scaderea dobanzilor oferite de BNR la instrumentele de sterilizare (depozite la o luna si certificate de depozit), in care isi plasase cea mai mare parte a fondurilor. Intre timp, CEC a reusit sa dezvolte un portofoliu de credite, finantand atat clienti individuali, cat si persoane juridice, in special intreprinderi mici si mijlocii.
Soldul creditelor acordate de banca a urcat la 2,58 miliarde de lei (echivalentul a 723 de milioane de euro), de peste 2,5 ori mai mult, in lei, fata de iunie 2005.
Depozitele atrase de CEC de la clienti totalizau la sfarsitul lui iunie 5,28 miliarde de lei (1,4 miliarde de euro), cu aproape 19%, in lei, mai mult decat in aceeasi perioada a anului trecut.
CEC se afla in plin proces de privatizare, astazi fiind programata deschiderea ofertelor financiare depuse de cei trei competitori ramasi in cursa - National Bank of Greece (NBG), OTP Bank si concernul austriac Raiffeisen Bank. Presedintele CEC a sustinut recent ca pretul de vanzare al CEC nu va cobori sub 500 de milioane de euro, avand in vedere ca in ultimul an au fost realizate investitii semnificative in special in sistemul IT, iar banca a revenit pe profit.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO