Bănci și Asigurări

CEC Bank a redus la maxim 6% pe an dobânzile la depozitele în lei

CEC Bank a redus la maxim 6% pe an dobânzile la depozitele în lei

Autor: Ciprian Valentin Botea

06.03.2012, 00:00 347

CEC Bank, singura bancă de top rămasă în portofoliul statului, a redus cu până la 0,3 puncte procentuale dobânzile plătite la depozitele în lei constituite de persoanele fizice, până în intervalul 5,1%-6% pe an. Cea mai mare dobândă, de 6% pe an, este plătită pentru depozitele cu scadenţa la nouă luni şi un an, în timp ce economiile pe o lună sunt bonificate cu 5,1% pe an.

Cea mai vizibilă reducere de dobândă a fost operată în cazul depozitelor constituite pe trei luni, de la 5,8% la 5,5% pe an. Mai multe bănci au redus în ultimele zile dobânzile la depozitele în lei pe fondul îmbunătăţirii lichidităţii de pe piaţă. Mişcarea vine în contextul în care dobânzile înregistraseră un salt la sfârşitul anului trecut, când mai multe subsidiare de bănci străine intraseră într-o luptă a atragerii de resurse de la clientelă pentru a compensa pierderea sprijinului băncilor-mamă.

CEC a ajustat recent şi dobânzile la creditele în lei aflate în derulare, dar retrase din oferta curentă a băncii, costul fiind plafonat la 14% pe an. BNR a îndemnat în repetate rânduri bancherii să reducă dobânzile la creditele şi depozitele în lei pentru a urma trendul de relaxare a politicii monetare început de banca centrală în toamna anului trecut.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO