Bănci și Asigurări

CEC vinde credite pentru fermieri cu dobândă de 10% pe an

Autor: Ciprian Botea

26.04.2011, 23:42 43

CEC Bank, a patra bancă locală după active, acordă creditepentru finanţarea capitalului de lucru fermierilor care crescpăsări sau porcine şi care urmează să primească ajutoare de stat,în cadrul unui parteneriat cu Agenţia de Plăţi şi Intervenţii înAgricultură (APIA) şi Fondul de Garantare a Creditului Rural(FGCR).

Suma împrumutată ajunge la maximum 85% din valoarea finanţăriipe care beneficiarii urmează să o încaseze de la stat. Pot aplicapentru acest credit persoanele fizice autorizate, întreprinderileindividuale şi cele familiale. Finanţările se acordă în lei şi au odobândă nominală de 10% pe an.

Dobânda este calculată în funcţie de dobânda de bază a CEC(prime rate, în prezent de 7,9% pe an), la care se adaugă o marjăde 2,1 puncte procentuale. Comisionul de gestiune a credituluiperceput la fiecare utilizare este de 0,3% din suma trasă.Rambursarea împrumutului se face integral la primirea beneficiilorde la stat, creditul fiind garantat în proporţie de 80% deFGCR.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO