Bănci și Asigurări

Certificate de depozit cu cupoane la Alpha Bank

04.03.2005, 00:00 90

Alpha Bank a lansat un nou tip de certificate de depozit care permit clientilor bancii sa nu piarda intreaga dobanda acumulata in cazul in care retrag inainte de scadenta o parte din banii depusi.


Este vorba de certificatele de depozit cu cupoane, in cazul carora clientii pot lichida doar o parte a depozitului, urmand ca la scadenta sa primeasca dobanda pentru cupoanele care nu au fost lichidate.


"Detinatorul unui astfel de certificat de depozit poate decupa un anumit numar de cupoane de pe certificat solicitand returnarea banilor, urmand ca la scadenta sa incaseze dobanda pentru banii pentru cupoanele care nu au fost lichidate," a explicat Sergiu Oprescu, vicepresedintele bancii.


Pentru certificatele de dobanda cu cupoane Alpha Bank ofera aceeasi dobanda ca si pentru certificatele clasice.


Pentru certificatele cu scadenta la o luna dobanda este de 11,5%, cele emise pe trei luni au do dobanda de 11,25%, iar cele cu scadenta la 6, 9 sau 12 luni ofera o dobanda de 12,5%.


Banca a incheiat anul 2004 cu active totale in valoare de aproximativ 750 de milioane de euro, corespunzator unei cote de piata de 3,3 - 3,5%.


Alpha Bank Romania este o filiala a bancii elene Alpha Bank, a doua mare banca din Grecia dupa valoarea activelor.


Alpha Bank este prezenta si pe pietele din Bulgaria, Albania, Cipru, Macedonia si Serbia si intentioneaza sa-si extinda prezenta in regiune, principala tinta pentru extinderea bancii fiind Romania, datorita potentialului ridicat de crestere a sectorului bancar.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO