Bănci și Asigurări

Cine îi mai înţelege pe investitori? Cea mai mare bancă americană raportează un profit record pentru T2, dar acţiunile scad pe bursă

Cine îi mai înţelege pe investitori? Cea mai mare...

Autor: Ştefan Stan

18.07.2017, 12:33 533

JPMorgan, cea mai puternică bancă americană, a raportat venituri record în trimestrul al doilea, de 25,5 miliarde de dolari. Profitul băncii a urcat la 7 miliarde de dolari, sau 1,82 dolari per acţiune, mult peste nivelul de 1,58 dolari per acţiune estimat de analişti, scrie Bloomberg. ”Creditarea şi depozitele continuă să crească puternic, iar vânzările de carduri şi procesarea volumelor de tranzacţionare au urcat cu peste 10%, ceea ce reflectă investiţiile consistente în business”, a spus  Jamie Dimon, CEO al JP Morgan. 

Profitul băncii de investiţii a urcat cu 7%, la 2,7 miliarde de dolari. Venitul global de banking a urcat cu 17%, la 3,1 miliarde de dolari. Veniturile din tranzacţii fixe au scăzut abrupt, cu 19%, la 3,2 miliarde de dolari. Banca Comercială a livrat venituri record, de 2,1 miliarde de dolari şi un profit de 902 milioane de dolari. 

Totuşi, în ciuda veniturilor record, acţiunile JP Morgan scad în continuare, din cauza perspectivelor băncii şi a industriei per total. Acţiunile JPMorgan au scăzut cu 0,90% în şedenţa de astăzi, cu 0,83 dolari, ajungând la valoarea de 91,39 dolari/titlu. JPMorgan are o capitalizare de piaţă de 321,66 miliarde de dolari. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO