Bănci și Asigurări

Citibank si Banca Transilvania se asociaza pentru servicii bancare online

30.05.2001, 00:00 129



Citibank Romania si Banca Transilvania lanseaza, incepand cu luna iunie, un pachet de trei servicii comune, WebLink, Direct Debit On-line si sistemul de prelucrare a informatiei pe baza codurilor de bare, menite sa ofere companiilor locale si internationale, precum si clientilor acestora, solutii integrate de cash management, au anuntat, ieri, presedintii celor doua banci.

Astfel, se continua parteneriatul inceput intre cele doua banci in urma cu patru ani.

WebLink este un serviciu on line ce furnizeaza clientilor Citibank informatii in timp real asupra incasarilor realizate prin sucursalele Bancii Transilvania.

Serviciul ofera utilizatorilor sai posibilitatea vizualizarii incasarilor pe intreg circuitul bancar. Pe acest suport, cele doua banci au introdus un serviciu comun, Direct Debit On-line, prin care clientii Bancii Transilvania pot sa-si achite in mod automat facturile curente catre companiile furnizoare de servicii ce au conturi deschise la Citibank Romania.

Fata de produsele traditionale, acest serviciu ofera furnizorilor confirmarea in timp real a efectuarii platiilor.

"Aceste produse nu exista pe piata romaneasca si sunt niste produse sigure.

Am gasit in Banca Transilvania un partener foarte bun pe piata romaneasca si care are o mare deschidere", a spus Zdenek Turek, presedintele Citibank Romania.

Citibank si Banca Transilvania au pus la punct si un sistem de prelucrare a informatiei pe baza codurilor de bare, ceea ce permite o standardizare si fluidizare a operatiunilor bancare.

De asemenea, reteaua teritoriala de bancomate a Bancii Transilvania cuprinde si automate bancare instalate la sediile Citibank, oferind detinatorilor de carduri emise de Citibank o accesibilitate sporita la serviciile de eliberare de numerar.

"Este poate ciudat ca doua banci concurente sunt intr-o colaborare foarte buna, dar Banca Transilvania s-a dezvoltat pe clientii mici si mijlocii, in timp ce Citibank are numai clienti mari, deci segementul de concurenta este limitat.

S-a realizat o complementaritate pe retele diferite, intre suportul informatic si reteaua teritoriala detinute de Banca Transilvania si serviciile si clientii Citibank", a spus presedintele Bancii Transilvania, Iosif Pop, care a precizat ca banca pe care o conduce a dezvoltat colaborari similare si cu alte banci din piata romaneasca.

Eficienta acestor operatiuni rezida si in faptul ca cele 41 de unitati ale Bancii Transilvania sunt conectate printr-o retea informatica, care permite realizarea transferurilor in doar cateva minute.

De altfel, Iosif Pop a declarat ca Banca Transilvania va introduce spre sfarsitul acestui an un nou sistem informatic, care va avea si o componenta de internet banking si alta de electronic banking. Banca a incheiat in acest sens un contract cu o firma irlandeaza pentru implementarea noului sistem.

Infiintata in 1995, Citibank Romania are in prezent active de 300 milioane de dolari si opereaza in Bucuresti, Constanta, Ploiesti si Timisoara, avand 120 de angajati. Citibank Romania este o filiala cu capital integral Citicorp.

Banca Transilvania a fost infiintata in urma cu aproape 8 ani si este una dintre cele mai agresive banci de pe piata bancara. Transilvania a fost prima banca care a fost cotata la Bursa de Valori, aceasta actiune fiind una dintre cele mai lichide.

Actiunile bancii Transilvania au crescut ieri cu 10 lei in compratie cu ziua anterioara, majoritatea tranzactiilor fiind efectuate la 1.620-16.30 lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO