Bănci și Asigurări

Clienţii fondului facultativ al BCR Pensii îşi vor asuma riscuri mai mari

Autor: Ciprian Botea

11.10.2011, 00:00 135

BCR Pensii a modificat gradul de risc al fondului de pensii private facultative (pilonul III) pe care îl administrează de la scăzut la mediu pentru a aloca banii participanţilor în active care presupun riscuri şi implicit randamente mai mari. CSSPP, supraveghetorul pieţei pensiilor private, a modificat recent norma privind investiţiile şi va permite administratorilor să facă plasamente şi în mărfuri sau fonduri de private equity.

Fondurile care îşi modifică structura investiţiilor trebuie să-şi modifice în mod corespunzăror şi gradul de risc în care se încadrează. "Prin schimbarea gradului de risc în clasa de risc mediu vom putea aloca o parte mai mare din banii fondului în active care să permită creşterea randamentelor", a declarat Simona Diţescu, CEO al BCR Pensii. Denumnirea fondului va fi schimbată de la BCR Prudent la BCR Plus. Fondul avea la sfârşitul lunii trecute 69.000 de participanţi şi administra active de aproape 70 de milioane de lei (16 mil. euro).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO