Bănci și Asigurări

Compania de asigurări a Credit Europe asigură combinatul turcilor de la Azomureş

Autor: Ciprian Botea

12.10.2011, 00:00 216

Credit Europe Asigurări, un jucător de talie mică din piaţa asigurărilor generale, parte a grupului turc Credit Europe, a vândut o poliţă de asigurare de tip property, care acoperă clădirile şi bunurile producătorului de îngrăşăminte chimice Azomureş. Suma asigurată este de 600 milioane de dolari (circa 450 mil. euro). Producătorul de îngrăşăminte chimice Azomureş este controlat de investitori turci.

Platforma chimică Azomureş este asigurată împotriva unor riscuri precum incendiu, explozie, trăznet, inundaţii, alunecări de teren, cutremur, furt sau acte de terorism. Asigurarea acoperă şi partea de răspundere civilă în limita a 2 milioane de dolari. Credit Europe Asigurări a susbcris anul trecut prime brute de 38 milioane de lei (9 mil. euro), dar a putut încheia o poliţă care acoperă daune de 450 mil. euro, în condiţiile în care poliţele de tip property sunt cedate, de obicei, în proporţie de peste 95% în reasigurare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO