Bănci și Asigurări

Compania românească de construcţii BTDConstruct & Ambient finalizează lucrările unui sistem de distribuţie de gaze naturale în trei comune din judeţul Olt, proiect de peste 65 mil. lei. Finanţarea vine de la CEC Bank şi din fonduri europene

Compania românească de construcţii BTDConstruct &...

Autor: Cristina Bellu

19.12.2023, 11:31 465

BTD Construct & Ambient SRL, o companie de construcţii din Bucureşti, deţinută de familia Dogaru, a finalizat într-o perioadă record, de cinci luni, lucrările la un sistem inteligent de distribuţie gaze naturale în localităţile Studina, Grădinile şi Brastavăţu din judeţul Olt, proiect care cuprinde 130 km de reţea de distribuţie şi 3.700 de branşamente.

Valoarea totală a proiectului a depăşit 65 mil. lei, iar finanţarea a  fost obţinută prin Programul Operaţional Infrastructură Mare (POIM), coordonat de Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene şi prin intermediul CEC Bank.

“Din perspectiva resurselor, compania BTDConstruct & Ambient a alocat un număr considerabil de profesionişti şi utilaje pentru a menţine lucrările într-un ritm susţinut. Însă această desfăşurare de forţe nu ar fi fost posibilă fără sprijinul semnificativ oferit de partenerul nostru bancar, CEC Bank, care a acoperit componenta de finanţare a operaţiunilor noastre. (...) Ne bucurăm de acest rezultat remarcabil, cu atât mai mult cu cât, acest serviciu public de distribuţie gaze naturale reprezintă şi o modernizare a infrastructurii locale, ceea ce va atrage mai departe o mai bună dezvoltare a zonei”, a declarat Răzvan Pârvulescu, Head of Business Development BTDConstruct & Ambient.

De asemenea, în cadrul proiectului, BTD Construct & Ambient a construit şi o staţie de reglare, măsurare de capacitate 10.000 mc/h şi a efectuat racordarea la Sistemul de Transport Gaze Naturale. 

„CEC Bank susţine dezvoltarea capitalului autohton în România şi considerăm că acesta trebuie să fie motorul economiei din punct de vedere al valorii adăugate şi al impactului pe piaţa muncii”, adaugă Laura Mihai, director Direcţia Clienţi Mari la CEC Bank. 

BTDConstruct & Ambient este o companie 100% românească, înfiinţată în anul 2013, care operează în domeniul construcţiilor generale. Cu un portofoliu solid de proiecte dezvoltate preponderent în segmentul civil şi edilitar, compania asigură servicii integrate – de la faza de proiectare şi arhitectură, Project Management, inginerie superioară şi sisteme sofisticate digitale (BIM) şi până la cea mai bună expertiză tehnică – bazându-se pe echipe de specialişti cu experienţă solidă în domeniu.

Printre proiectele la care a lucrat BTD Con­struct, se numără ansamblurile reziden­ţiale Gran Via Park şi Timişoara 58, dez­voltate de grupul spaniol Gran Via în zona Militari din Bu­cureşti, proiectul de locuinţe Toscana Residential Park din Otopeni dez­voltat de LR Group International (un grup cu activitate în mai multe domenii, printre care şi construcţii), 21 Downtown Residence (City Garden Residence) din Bucureşti, Top City Braşov – dezvoltat de Prima Heights.

Fondată în 1864, CEC Bank are în prezent cea mai extinsă reţea naţională, cu peste 1.000 de sucursale şi unităţi teritoriale şi cu active de 69,08 miliarde lei, la sfârşitul primului semestru al anului 2023. 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO