Bănci și Asigurări

Conducerea Allianz Ţiriac Asigurări, preluată de Virgil Şoncutean, în locul lui Remi Vrignaud

Conducerea Allianz Ţiriac Asigurări, preluată de...

Autor: Departament Economic

26.04.2016, 11:00 1518

”Rémi Vrignaud, actualmente Director General al Allianz-Ţiriac Asigurări, se va alătura echipei CEO-ului Allianz Group, fiindu-i oferită oportunitatea de a coordona activităţile Cancelariei lui Oliver Bäte, începând cu data de 1 septembrie. În consecinţă, la sfârşitul lunii august, el urmează să îşi încheie mandatul în România, după exact patru ani în care a coordonat activităţile Allianz-Ţiriac”, a anunţat marţi compania.

În urma acestei decizii, Consiliul de Administraţie al Allianz-Ţiriac Asigurări l-a nominalizat pe Virgil Şoncutean drept succesor al lui Remi Vrignaud, preluarea funcţiei de CEO la 1 septembrie fiind subiect al obţinerii avizelor necesare de la autoritatea de supraveghere (ASF), conform legislaţiei în vigoare.

“Allianz-Ţiriac este, cu adevărat, o companie valoroasă. O demonstrează evoluţia pe care a avut-o pe întreg parcursul existenţei sale, din 1994 şi până în prezent. Mă bucur că am avut şi am ocazia să lucrez aici, că am avut şansa să contribui la performanţele remarcabile obţinute pe o piaţă aflată în plină tranziţie şi într-un context dificil. Fiecare zi a adus, pentru mine, o nouă provocare. Lună după lună, an după an, echipa Allianz-Ţiriac a reuşit să transforme majoritatea provocărilor în oportunităţi fructificate. Sunt oameni de mare calitate aici, foarte buni profesionişti. Iar acest lucru însemnă că Allianz-Ţiriac va continua să evolueze, să se dezvolte sustenabil, să-şi îmbunătăţească performanţele pe termen lung.”, a declarat Rémi Vrignaud.

În următoarele luni, până la data de 31 august inclusiv, Remi Vrignaud va continua să-şi exercite atribuţiile de conducere a activităţilor Allianz-Ţiriac, conform mandatului de CEO, în paralel urmând a fi asigurată o tranziţie a responsabilităţilor specifice funcţiei de Director General.

Allianz-Ţiriac Asigurări a realizat anul trecut venituri, din prime brute subscrise, de peste un milliard de lei (1,062 mld. Lei), în creştere cu peste 7% faţă de 2014.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO