Bănci și Asigurări

Constantin Toma se retrage de la conducerea Omniasig pentru propria afacere în asigurări

Constantin Toma se retrage de la conducerea Omniasig pentru propria afacere în asigurări

Autor: Ciprian Botea

29.06.2011, 00:07 3647

Constantin Toma, preşedintele Omniasig,intenţionează să se retragă de la conducerea companiei pe care oconduce de 15 ani pentru a se ocupa de propria afacere în industriaasigurărilor - societatea Platinum.

"Sunt preocupat de a-mi continua activitatea peviitor în propria mea companie, scop pentru care negociez intensivrăscumpararea pachetului de 75% din Platinum. Sper ca acest processă se finalizeze foarte repede, moment în care este firesc să măretrag de la conducerea Omniasig", a declarat pentru ZF ConstantinToma.

El deţine 25% din Platinum Asigurări (fosta Clal)şi negociază în acest moment preluarea restului de 75% dinacţiunile companiei de la Auto-Ekspert Limited Liability Company, osocietate înfiinţată în iunie anul trecut, potrivit datelor de laMinisterul de Finanţe.

Pe piaţă apăruseră încă de săptămâna trecutăinformaţii că Toma intenţionează să plece de la conducerea celeide-a treia companii din piaţa asigurărilor. Contactaţi de ZF,reprezentanţii grupului austriac Vienna Insurance (VIG), acţionarulmajoritar al Omniasig, au precizat la sfârşitul săptămânii trecutecă pregătesc schimbări în structura operaţiunilor locale, fără acomenta însă eventualitatea retragerii lui Toma.

Austriecii mai deţin pe piaţa din România, înafară de Omniasig, şi companiile Asirom, BCR Asigurări şi BCRAsigurări de Viaţă.

Constantin Toma este unul din cei mai buniprofesionişti de pe piaţa asigurărilor. El a dus Omniasig înprimele trei companii de asigurări pornind întâi ca un proiect alfostei bănci de stat Bancorex, firma fiind achiziţionată ulteriorde către fondul de investiţii israelian TBIH şi apoi de cătreVIG.

Informaţii potrivit cărora Toma s-ar retrage dela conducerea Omniasig au apărut şi în toamna anului trecut,austriecii declarând atunci că se află în negocieri cu acestapentru încheierea mandatului. Într-un final mandatul său depreşedinte a fost prelungit.


Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO