Bănci și Asigurări

Crăciun, BCR: Vom continua să asistăm la o dinamică pozitivă a economisirii

Crăciun, BCR: Vom continua să asistăm la o dinamică...

Autor: Claudia Medrega

09.11.2014, 11:44 194

Scăderea dobânzii de politică monetară, precum şi lichiditatea existentă în sistemul bancar vor continua să pună presiune pe dobânzi atât în cazul depozitelor, cât şi al creditelor, a declarat Radu Crăciun, economistul-şef al BCR.

Pe de altă parte, micşorarea diferenţei între cele două tipuri de dobânzi va putea continua doar în măsura în care va fi asigurată o ancorare mai puternică a dobânzilor interbancare în dobânda de politică monetară şi în măsura în care rezervele minime obligatorii în lei vor scădea.

"Cred că vom continua să asistăm la o dinamică pozitivă a economisirii, încetinirea creşterii economice din ţară şi Europa nefiind de natură să stimuleze investiţiile, respectiv consumul. În ceea ce priveşte scăderea rezervelor minime obligatorii în valută, fondurile astfel eliberate vor avea ca destinaţii fie creditarea locală în valută, fie închiderea unor linii de finanţare asigurate de băncile-mamă şi care nu îşi mai justifică existenţa prin prisma cererii scăzute de credite în valută", a spus Crăciun.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO