Bănci și Asigurări

Credit cu rate ajustabile pentru IMM-uri de la Bancpost

08.11.2007, 19:20 48

Bancpost incearca sa castige teren pe piata finantarii firmelor mici cu un credit care permite rambursarea fondurilor in functie de disponibilitatile imprumutatului si nu in rate lunare fixe.
Piata finantarilor pentru intreprinderi mici si mijlocii (IMM) devine tot mai aglomerata, in ultima perioada mai multi jucatori anuntand lansari de produse.
Finantarile pentru firmele mici au luat avant in urma cu doi ani, piata fiind deschisa atunci de Banca Transilvania, care a lansat un produs standardizat de creditare. Ulterior BRD, Bancpost, Volksbank, Credit Europe sau Piraeus au intrat pe aceasta nisa. In prezent, piata este concentrata de BRD si Banca Transilvania, insa ceilalti jucatori se grabesc sa isi consolideze oferta, vazand un potential important de crestere.
Banca Transilvania are una dintre cele mai diversificate oferte, cu nu mai putin de 12 produse si servicii adresate acestui segment de clientela. Jucatorii intrati ulterior pe piata au incercat sa se diferentieze prin diferite particularitati. Spre exepmplu, Bancpost, Piraeus Bank si Credit Europe ofera alternativa contractarii de credite in franci elvetieni. Standardizarea acestor produse de creditare permite reducerea timpului de analiza si de acordare, documentatia ceruta fiind de asemenea redusa. Riscurile sunt contrabalansate de sumele mici imprumutate si de numarul mare de clienti.
Creditul lansat ieri de Bancpost, numit "Sa cresti mare", este destinat firmelor cu o cifra de afaceri anuala de pana la 500.000 de euro.
Prin acest produs, companiile pot imprumuta pana la 350.000 de euro (sau echivalent in lei, dolari sau franci elvetieni). Linia de credit se acorda pe termen nelimitat, banca efectuand anual o analiza a situatiei financiare a firmei.
Bancpost nu solicita documente justificative pentru utilizarea fondurilor. De altfel, aceasta este o alta caracteristica oferita de tot mai multi jucatori. Din acest punct de vedere, creditul pentru IMM-uri urmareste evolutia creditului pentru clientii individuali, din anii trecuti.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO