Bănci și Asigurări

Credit Europe Leasing aduce 8,2 mil. euro la capital

24.04.2007, 14:38 17

Credit Europe Leasing IFN, divizia de leasing a grupului financiar Credit Europe, si-a majorat capitalul social cu 8,2 milioane de euro ca urmare a cresterii cu 160% a volumului finantarilor acordate in 2006, pana la 120 milioane de euro.
Compania de leasing a luat decizia de a-si majora capitalul social deoarece toate societatile de leasing inregistrate in Registrul Special al Institutiilor Financiare Nebancare (IFN) trebuie sa-si raporteze capitalul social la volumul finantarilor, conform legislatiei impuse de Banca Nationala a Romaniei.
"Este prima si cea mai importanta marire de capital social inregistrata dupa procesul de rebranding al Finans International Leasing IFN in Credit Europe Leasing IFN", au declarat reprezentantii companiei intr-un comunicat. Institutia financiara nebancara a fost nevoita sa-si schimbe denumirea dupa ce Finansbank Turcia si brandul Finans au fost preluate anul trecut de catre National Bank of Greece.
"Se preconizeaza ca pana la sfarsitul lui 2007, Credit Europe Leasing sa mai inregistreze o crestere a capitalului social", au mai spus oficialii companiei. Credit Europe Leasing a incheiat pe primul trimestru al acestui an 840 de contracte de leasing in valoare totala de 41 milioane de euro, reprezentand 34% din totalul finantarilor realizate in 2006.
In urma majorarii capitalului social, structura actionariatului Credit Europe Leasing a devenit urmatoarea: Credit Europe Bank (Olanda) cu o participatie de 99% si Fiba International Holding (Olanda), 1%.
Infiintata in 2005, Credit Europe Leasing s-a axat pe diversificarea ofertei de leasing, in special pe dezvoltarea si consolidarea segmentelor de leasing pe echipamente si imobiliar, compania intentionand sa pastreze aceeasi strategie si in 2007.
Piata leasingului din Romania a crescut anul trecut cu 62% pana la 3,26 miliarde de euro in contextul in care unul dintre cele mai dinamice segmente, leasingul imobiliar, si-a dublat ponderea in totalul pietei de leasing de la 2,4% in 2005 la 5% in 2006.
Companiile de leasing subsidiare ale bancilor continua sa controleze piata leasingului, cu 75% din totalul activelor finantate in 2006, in timp ce sectorul companiilor independente a avut o cota de 17,5%, iar cel al firmelor captive care apartin unor dealeri sau importatori auto 7,5%.
Printre competitorii Credit Europe Leasing pe piata romaneasca se numara UniCredit Leasing Corporation, BCR Leasing, Piraeus Lesing, Romstal Leasing sau BT Leasing.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO