Bănci și Asigurări

Credit pentru dezvoltatorii imobiliari persoane fizice de la Piraeus Bank

07.02.2008, 19:48 36

Piraeus Bank acorda finantari pentru clientii individuali care doresc sa construiasca un imobil pe care sa il vanda ulterior.
Imprumutul se acorda pe o perioada stabilita in functie de termenul proiectului de executie a imobilului, insa nu mai mult de 3 ani. Banca finanteaza cel mult 75% din valoarea terenului pe care urmeaza sa se construiasca si care trebuie adus ca garantie.
Dobanda poate sa fie platita lunar sau integral, la rambursarea imprumutului. Banca nu a publicat si rata dobanzii pentru acest tip de credite, precizand doar ca este variabila.
Suma imprumutata (principalul) se ramburseaza intr-o singura transa, la sfarsitul perioadei de creditare.
"Unul dintre cele mai importante avantaje ale noului produs deriva din faptul ca nu este necesar ca beneficiarul sa detina un imobil care sa fie ipotecat pentru obtinerea finantarii", afirma reprezentantii bancii. Aceste imprumuturi pot fi contractate in lei, euro sau franci elvetieni.
Piraeus a mai anuntat ieri lansarea unui credit de nevoi personale garantate cu ipoteca, care poate fi utilizat ca un imprumut punte, pentru achizitionarea unei locuinte noi.
Astfel, clientii care detin deja un imobil il pot aduce drept garantie, pentru a contracta un credit prin care sa finanteze achizitia sau constructia unui nou imobil. Suma imprumutata se ramburseaza intr-o singura transa, la vanzarea imobilului detinut initial, insa perioada nu poate sa depaseasca doi ani. Valoarea creditului este de maximum 75% din valoarea garantiilor aduse. Ca si in cazul creditului ipotecar, dobanda se poate plati lunar sau integral la sfarsit.
Piraeus Bank, filiala locala a unuia dintre grupurile elene de top, are ambitii importante pe zona de retail banking.
In ultimii doi ani banca si-a dezvoltat rapid reteaua si a completat oferta de produse pentru clienti individuali. Grecii se declara insa in egala masura interesati si de zona clientilor corporativi. Anul trecut grupul a operat o majorare importanta de capital la filiala locala, care are acum fonduri proprii de circa 270 de milioane de euro.
Activele bancii au ajuns in septembrie trecut la 2,2 miliarde de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO