Bănci și Asigurări

Credite imobiliare cu avans de 5% de la Credit Europe

30.08.2007, 18:09 40

Credit Europe Bank (fosta Finansbank) va vinde din 5 septembrie credite imobiliare cu avans minim de 5%.
Banca a primit la inceputul saptamanii avizul BNR pentru normele proprii de creditare, care prevad acceptarea unui grad maxim de indatorare pentru clienti de pana la 65%. Prevederile noilor norme se vor aplica atat pentru creditele imobiliare, cat si pentru cele de consum.
"In timp ce vom continua abordarea prudentiala bancara de creditare, aplicarea noilor norme va favoriza o noua segmentare a clientilor si implementarea unei politici a preturilor bazata pe risc, pentru fiecare produs", a spus Tamer Ozatakul, presedintele Credit Europe.
Pentru stabilirea veniturilor eligibile, banca va deduce din castigurile totale ale clientului un cos minim de subzistenta calculat in functie de numarul de membri ai familiei si de zona in care isi are domiciliul imprumutatul. Astfel, pentru o familie de trei persoane din mediul urban se va lua in considerare un cos de subzistenta de 730 de lei. Credit Europe este a noua banca din sistem care relaxeaza conditiile de finantare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO