Bănci și Asigurări

Creşterea rezervelor şi provizioanele pentru investigaţia Concurenţei au dus pierderea VIG la 75 mil. euro în primele nouă luni

Creşterea rezervelor şi provizioanele pentru...

Autor: Anelis Baciu

29.11.2018, 00:07 434

Grupul austriac Vienna Insurance Group (VIG), care controlează mai bine de o cincime din piaţa asigurărilor locale prin intermediul a trei companii - Omniasig, Asirom şi BCR Asigurări de Viaţă - a încheiat primele nouă luni din acest an cu o pierdere de 75,3 milioane de euro, faţă de un profit de 8,6 milioane de euro în aceeaşi perioadă a anului trecut.

Pierderile VIG s-au adâncit în al treilea trimestru din acest an, în condiţiile în care grupul a fost nevoit să constituite provizioane speciale pentru investigaţia derulată de Consiliul Concurenţei în piaţa asigurărilor şi să majoreze rezevele de daună pe segementul auto, ca urmare a „deteriorării“ rezultatelor pe această piaţă, explică oficialii de la Viena.

Operaţiunile din România ale VIG au intrat pe pierdere în prima jumătate a acestui an ca urmare a deprecierii fondului comercial al companiilor locale cu aproximativ 50 milioane de euro. Deprecierea a fost pusă la acea vreme de oficialii de la Viena pe seama „evoluţiei pieţei şi a situaţiei politice tensionate“.

VIG a vândut asigurări în intervalul ianuarie-septembrie al acestui an în valoare de 393 milioane de euro în România, în creştere cu 5,2% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Asigurările auto rămân dominante în portofoliul local al VIG cu o pondere de aproape 60%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO