Bănci și Asigurări

CSA: Firmele care promit câştiguri pentru adeziuni la casele private de sănătate acţionează ilegal

CSA: Firmele care promit câştiguri pentru adeziuni la casele private de sănătate acţionează ilegal

Foto Shutterstock

Autor: Ciprian Valentin Botea

08.12.2011, 00:00 647

Comisia de Supraveghere a Asigurărilor (CSA) a avertizat că firmele care promit obţinerea de profituri şi bonusuri din adeziunile colectate agenţilor pe care îi recrutează în vederea atragerii de participanţi la viitoare case de asigurări de sănătate private acţionează în afara legii şi riscă amenzi de până la 100.000 de lei.

"Avertizăm că activitatea acestor societăţi comerciale ar putea aduce prejudicii grave imaginii pieţei de asigurări, dar şi asigurătorilor şi potenţialilor asiguraţi. Asigurările nu se fac prin adeziuni, ci prin încheierea unor contracte în schimbul plăţii unor prime de asigurare", a spus Constantin Buzoianu, preşedintele CSA.

Un proiect de lege de reformare a sistemului de sănătate prevede spargerea monopolului Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate şi crearea mai multor case private aflate în administrarea unor societăţi de asigurări care să încaseze o parte din contribuţiile de asigurări de sănătate plătite acum către stat.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO