Bănci și Asigurări

Cum arată clasamentul celor mai mari brokeri din asigurări în S1/2021: Safety Broker preia conducerea în topul brokerilor, urmat de Marsh şi Destine Broker

Cum arată clasamentul celor mai mari brokeri din...

Autor: Mircea Nica

25.10.2021, 18:45 1066

♦ UniCredit Broker înregistrează singura scădere a primelor intermediate dintre jucătorii prezenţi în top 10 brokeri, în timp ce Millenium Broker a consemnat cel mai mare avans al intermedierilor.

Safety Broker a preluat condu­ce­rea clasamentului celor mai mari bro­keri din asigurări în primul semestru (S1) din 2021, cu un volum al pri­melor brute inter­me­diate de 333,7 mil. lei, con­semnând o creştere de 23,4% faţă de pe­rioada similară a anu­lui trecut, po­tri­vit raportului Au­to­rităţii de Supra­veghere Financiară (ASF).

Astfel, Safety Broker a depăşit pri­mele intermediate de Marsh Broker, com­panie de asi­gu­rări care în pri­mele şa­se luni din 2020 con­du­cea cla­sa­men­tul. La fi­nalul lunii iunie 2021, Marsh a înre­gis­trat un vo­lum al pri­me­lor in­ter­me­dia­te de 315,1 mil. lei, cu 12,7% mai mult faţă de pe­rioada si­mi­lară a anu­lui tre­cut, cla­sân­du-se pe po­zi­ţia a do­ua în top 10 cei mai mari brokeri din asi­gu­rări din prima ju­mă­tate a anului 2021.

Podiumul este com­pletat de Desti­ne Broker, cu un volum al primelor in­ter­me­diate de 262,5 mil. lei, înregis­trând o creştere semnifi­ca­ti­vă, de 21,3%, faţă de ace­eaşi perioadă a anului trecut.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO