Bănci și Asigurări

Cum poate evolua cursul leu/euro. Unii bancheri văd cursul peste pragul psihologic de 4,8 lei/euro până la sfârşitul anului 2019

Cum poate evolua cursul leu/euro. Unii bancheri văd...

Autor: Claudia Medrega

11.04.2019, 08:31 4626

♦ În primul semestru, cursul de schimb ar putea să oscileze în jurul nivelului de 4,77 lei/euro, însă unii bancheri nu exclud ca până la sfârşitul anului să depăşească pragul psihologic de 4,8 lei/euro, dacă BNR nu va interveni în piaţa valutară ♦ BNR a avertizat că este foarte posibil ca în perspectivă să crească presiunea asupra cursului de schimb.

Cursul de schimb leu/euro va fi sub presiune de creş­tere în perioada urmă­toare având în vedere nive­lurile deficitului de cont curent şi al deficitului bugetar şi ar pu­tea oscila în jurul a 4,77 lei/euro în pri­mul semestru, însă până la sfârşitul anului 2019 există riscul depăşirii pragului psihologic de 4,8 lei/euro, după cum anticipează unii analişti.

„Ne aşteptăm ca EUR/RON să rămână sub presiune de creştere în pe­rioada următoare, având în vede­re po­zi­ţia deficitelor gemene, tem­pe­rată de ra­te­le de dobândă ridicate şi de inter­ven­ţiile valutare ale băncii cen­tra­le. Nivelul de 4,77 pare să fie, pen­tru moment, limita su­perioară a inter­va­lului de tranzac­ţio­nare pen­tru EUR/RON“, susţine Ciprian Dască­lu, economistul-şef al ING Bank.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO