Bănci și Asigurări

Cursul încă rezistă la 4,45 lei/euro

Cursul încă rezistă la 4,45 lei/euro

Foto Octav Ganea

Autor: Stefan Musgociu

04.07.2012, 00:04 231

Cursul de schimb a încheiat şedinţa în creştere uşoară, la 4,4535 - 4,4540 lei/euro, într-o piaţă în care cotaţiile şi volumele au urcat spre 4,4550 lei/euro în a doua parte a zilei din cauza disputelor din Parlament privind schimbarea preşe­dinţilor Senatului şi Camerei Deputaţilor.

În a doua parte a zilei cursul s-a apropiat uşor de nivelul de 4,4550 lei/euro, iar volumele de tranzacţionare au depăşit media ultimelor trei şedinţe. Mişcarea cursului şi creşterea volumelor transferate au venit pe fondul disputelor din Parlament între PDL şi USL pentru schimbarea preşedinţilor Cameri Deputaţilor şi Senatului.

Cursul de referinţă anunţat de Banca Naţională a României (BNR) a crescut foarte uşor, de la 4,4496 lei/euro la 4,4505 lei/euro.

"Pe jucători nu îi interesează că sunt schimbaţi Blaga (preşedintele Senatului -n.r.) sau Anastase (preşedintele Camerei Deputaţilor -n.r.). Ei se gândesc că scopul acestor schimbări este suspendarea preşedintelui Traian Băsescu. Va depinde mult şi de modul în care USL va continua acţiunile pentru suspendarea preşedintelui, dacă va fi respectată Constituţia sau nu. Jucătorii se aşteaptă la instabilitate politică în România, care va duce la deprecierea leului, creşterea CDS-urilor şi poate creşterea randamentelor la obligaţiuni. În cazul leului, cred că deprecierea ar putea fi cam de 2 - 3%, urmată de o intervenţie a BNR care să oprească mişcarea", a afirmat un dealer.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO