Bănci și Asigurări

Dan Ruşanu, preşedintele ASF, a fost reţinut pentru 24 de ore. Dăianu preia conducerea

Dan Ruşanu, preşedintele ASF, a fost reţinut pentru 24...

Autor: Ciprian Botea

25.02.2014, 15:00 2404

Dan Ruşanu, preşedintele ASF, cercetat în dosarul Carpatica Asig, a fost reţinut pentru 24 de ore de procurorii DNA şi va fi prezentat astăzi Tribunalului Bucureşti cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile, potrivit unui anunţ al DNA.

“La data de 25 februarie 2014, suspectul Ruşanu Radu Dan a fost reţinut pentru 24 de ore, acesta urmând a fi prezentat la aceeaşi dată, la Tribunalul Bucureşti, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile”, se arată în anunţul procurorilor.

Dan Ruşanu este urmărit penal pentru constituire a unui grup infracţional organizat şi complicitate la abuz în serviciu, fiind suspectat că a întocmit şi a avizat proiectul OUG privind ASF şi ar fi acceptat "protejarea frauduloasă" a intereselor Carpatica Asig.

În perioada următoare, prim-vicepreşedintele ASF, Daniel Dăianu, va prelua atribuţiile lui Dan Ruşanu, potrivit unui anunţ al ASF. Reprezentanţii ASF nu au comentat decizia DNA.

DNA a anunţat, vineri, că în dosarul "Carpatica" a fost extinsă urmărirea penală şi faţă de Dan Radu Ruşanu pentru infracţiunile de constituire a unui grup infracţional organizat şi complicitate la abuz în serviciu.

"În perioada mai - iunie 2013, inculpaţii Carabulea Ilie, Mîrzac Marian, Mustăţea Radu, împreună cu alte persoane, au constituit un grup infracţional organizat în vederea săvârşirii de infracţiuni legate de protejarea intereselor financiare ale SC Carpatica SA. În urma cercetărilor efectuate până în prezent au rezultat date cu privire şi la participarea altor persoane la activitatea infracţională care face obiectul cercetărilor prezentei cauze penale", potrivit anunţului de vineri al DNA.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO