Bănci și Asigurări

De unde încasează asigurătorii cei mai mulţi bani

De unde încasează asigurătorii cei mai mulţi bani

Autor: Anelis Baciu

01.06.2013, 11:25 516

Poliţele de răspundere civilă auto (RCA) şi cele property sunt singurele clase mari de asigurări care au înregistrat subscrieri în creştere în primul trimestru, cu un avans de 10% şi respectiv 4%. Veniturile din poliţe RCA au ajuns la 677 milioane de lei după primele trei luni, respectiv 40% din totalul subscrierilor din asigurări generale.

La polul opus se situează asigurările Casco şi poliţele de răspundere civilă generală, cu un minus de 7% şi respectiv 39%. Primele trei luni din acest an nu au fost de bun augur pentru piaţa de asigurări, care a revenit pe minus, subscrierile pe segmentul asigurărilor generale cumulând 1,7 miliarde de lei. Scăderea a fost de 1,5% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Analiza subscrierilor pe clasele mari de asigurări arată că vânzările de poliţe de răspundere civilă generală au consemnat cel mai accentuat declin după ce în anii anteriori segmentul a avut cea mai bună dinamică a încasărilor din prime. Cu o pondere a subscrierilor de peste 60% în total piaţă, poliţele auto domină în continuare industria asigurărilor. Un segment pe care asigurătorii au raportat creşteri în perioada ianuarie-martie este cel al asigurărilor de incendiu şi calamităţi naturale, în bună măsură poliţe de asigurare a locuinţelor.

Acest articol a apărut în ediţia tiparită a Ziarului Financiar din data de 30.05.2013

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO