Bănci și Asigurări

Dealerii raman in vacanta

04.09.2006, 18:03 12

Cursul leu/euro continua sa oscileze in banda de variatie consemnata inca de la sfarsitul lui iulie, in conditiile in care interesul jucatorilor pentru tranzactionare ramane scazut.
BNR a calculat vineri un curs de 3,5252 lei pentru un euro, cu 0,5 bani sub nivelul din ziua anterioara. Dolarul a castigat 0,3 bani, urcand pana la 2,7499 lei.
Sedinta de tranzactionare de vineri a decurs pe scenariul celor precedente, pe fondul unor volume reduse. Euro a inceput ziua la 3,5270/3,5320 lei. In primele ore de tranzactionare cotatiile au coborat spre nivelul de 3,52 lei pentru un euro, pe fondul unor vanzari de valuta. In a doua parte a zilei au aparut interese de cumparare de valuta, iar euro a revenit la 3,525/3,53 lei, nivel la care piata s-a inchis. Jucatorii straini nu si-au facut simtita prezenta pe piata, desi vineri a fost prima zi in care au avut acces la toate instrumentele de pe piata locala.
Leul s-a miscat vineri in opozotie cu monedele din regiune, zlotul polonez si forintul maghiar inregistrand deprecieri in fata euro. Si lira turceasca a pierdut teren in fata euro.
Euro este cotat la 3,55 lei pentru sfarsitul lunii pe piata la termen de la Sibiu, in conditiile in care jucatorii nu anticipeaza miscari semnificative ale cursului spot.
Pe piata monetara, dobanzile la depozitele pe o zi au oscilat intre 8% si 9% pe an, in conditiile in care nivelul lichiditatilor ramane scazut.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO