Bănci și Asigurări

Diosi, OTP: Creşterea economică se vede în creditare, am găsit mai uşor clienţi corporate în ultimele luni

Laszlo Diosi, directorul general al OTP Bank

Când vom putea, vom tăia mai mult din dobândă, dar ieftinirea creditelor trebuie să vină în paralel cu reduceri de dobânzi la depozite. Dar dacă tai prea mult la depozite, rişti să-ţi plece clienţii.

Laszlo Diosi, directorul general al OTP Bank Când vom putea, vom tăia mai mult din dobândă, dar ieftinirea creditelor trebuie să vină în paralel cu reduceri de dobânzi la depozite. Dar dacă tai prea mult la depozite, rişti să-ţi plece clienţii.

Autor: Ciprian Botea

11.08.2013, 21:21 220

Creditarea companiilor a reluat creşterea în ultimele patru luni, după un început de an slab, dar puţine firme au curaj să se îndatoreze pentru proiecte de investiţii mari, cele mai multe solici­tări vizând finanţarea activităţii curente a companiilor din agricultură sau industria de procesare, spune Laszlo Diosi, directorul general al OTP Bank, controlată de cel mai mare grup financiar din Ungaria.

„Creditul corporate este influenţat de factori sezonieri şi activitatea începe să se intensifice în general în lunile aprilie-mai. Anul acesta avem o dinamică pozitivă începând din aprilie şi ne aşteptăm să încheiem anul pe plus. Creşterea economică se vede şi în ultimele luni am reuşit să găsim clienţi mai uşor decât anul trecut“, afirmă bancherul maghiar care conduce de şase ani operaţiunile locale ale grupului OTP.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO