Bănci și Asigurări

Dobanzile Finantelor au ramas la nivelul din iunie

07.07.2004, 00:00 6



Dobanzile platite de stat la titlurile cu maturitarea de un an si la certificatele pentru populatie cu scadenta la trei si sase luni au stagnat la nivelul emisiunilor precedente, singura exceptie fiind titlurile de stat la trei luni.



Finantele au organizat ieri licitatii pentru plasarea titlurilor de stat cu scadenta la trei luni si la un an, ambele emisiuni fiind subscrise in totalitate.



Dobanda medie la care titlurile cu scadenta la un an au fost plasate a ramas la 17,24% pe an, in conditiile in care ministerul a coborat pragul maxim al dobanzii acceptate cu 13 puncte de baza, la 17,25% pe an. Desi cererea bancilor a depasit de peste trei ori oferta de 1.000 de miliarde, statul nu a acceptat suprasubscriere emisiunii.



La licitatia pentru plasarea titlurilor de stat cu maturiatea de trei luni, cererea bancilor a depasit de peste patru ori oferta statului, de 500 de miliarde de lei. In aceste conditii, emisiunea a fost plasata la o dobanda medie de 17,45%, cu 49 de puncte de baza mai putin decat la licitatia precedenta, statul acceptand o dobanda maxima de 17,50%.



Ministerul Finantelor Publice a lansat joi, 1 iulie, doua noi emisiuni de certificate de trezorerie pentru populatie, cu scadente la 90 si 180 de zile. Pentru certificatele cu scadenta la 90 de zile, Finantele ofera o dobanda de 15% pe an, in timp ce titlurile cu maturitatea la 180 de zile aduc o dobanda de 15,5% pe an. Dobanzile oferite sunt neschimbate fata de emisiunile precedente.



Certificatele vor avea valori nominale cuprinse intre un milion de lei si o suta de milioane de lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO