Bănci și Asigurări

După ce au obţinut plafonarea tarifelor, transportatorii nu mai au unde să încheie poliţele RCA

După ce au obţinut plafonarea tarifelor,...

Autor: Anelis Baciu

07.12.2016, 00:07 17579

Problemele transportatorilor nu s-au încheiat odată cu câştigarea luptei împotriva firmelor de asigurare şi impunerea unui tarif maxim pentru poliţa auto obligatorie (RCA), noua provocare reprezentând încheierea efectivă a poliţei. Astfel, de la jumătatea lunii octombrie, momentul intrării în vigoare a tarifelor plafonate la maximum 7.534 lei, firmele de transport au mari dificultăţi în a achiziţiona o poliţă RCA, în condiţiile în care mulţi asigurători refuză să le preia în asigurare.

„Sunt companii care evită să emită poliţele. Unele cer mai mul­te informaţii despre şoferi şi întârzie astfel durata de emitere, al­tele pur şi simplu refuză să vină cu o ofertă la solicitarea bro­kerilor, iar unele şi-au redus programul de emitere a poliţe­lor în cazul transportatorilor“, explică Viorel Vasile, managing part­ner al Safety Broker, cel mai mare broker de retail din pia­ţa locală.

Problemele actuale din piaţă nu sunt necunoscute de Auto­ritatea de Supraveghere Financiară (ASF), unde au ajuns şi plângeri în acest sens.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO