Bănci și Asigurări

Egnatia Bank: Ne atingem tinta de profit de 2 mil. euro

11.11.2005, 19:04 17

Egnatia Bank Romania va incheia anul cu un profit net de 2 milioane de euro si active totale in valoare de aproximativ 100 de milioane de euro, asa cum isi planificase, spune Stylianos Sofianos, presedintele bancii.

"Pana la sfarsitul anului ne vom dubla bilantul, comparativ cu decembrie trecut. Pentru anul viitor mizam pe inca o dublare", spune Sofianos. La sfarsitul lui august, banca avea active de 103 milioane de euro, insa intre timp au avut loc unele ajustari.

Banca are in prezent capitaluri proprii de 13,5 milioane de euro, iar pana la sfarsitul anului va mai contracta un credit subordonat de la actionarul majoritar, grupul elen Egnatia Bank.

"Creditul ne va permite sa ne dezvoltam afacerile si sa acordam imprumuturi in continuare. Inca nu ne-am hotarat asupra volumului acestui credit", mai spune Sofianos. El spune ca banca poate acorda credite in valuta in continuare, sub noile reglementari ale BNR privind plafonul finantarilor in moneda straina. In prezent, doar un sfert dintre creditele acordate de banca sunt denominate in lei.

Egnatia are in plan sa-si dezvolte activitatea pe partea de retail, iar in prezent isi extinde reteaua teritoriala, un element esential pentru a fi competitiv pe aceasta piata.

Banca a deschis recent o sucursala in Capitala (ajungand astfel la doua unitati), iar pana la sfarsitul anului va mai fi inaugurata inca o unitate, de asemenea in Bucuresti. In 2006, reteaua va fi extinsa in tara, urmand sa ajunga la 10 unitati.

Banca va lansa in perioada urmatoare un credit pentru nevoi personale, pentru a-si completa portofoliul de produse de finantare pentru clientii individuali. In prezent Egnatia ofera credite imobiliare si auto pentru persoanele fizice. Sofianos spune ca banca se va diferentia de concurenta prin rapiditate si flexibilitate permise de dimensiunile inca reduse, fara sa aiba in vedere abordarea unei nise de piata, asa cum au ales alti jucatori. De altfel, pe segmentul de retail banca poate miza pe experienta acumulata de grupul elen pe alte piete.

Pentru anul viitor Egnatia mai are in plan lansarea unei companii de brokeraj in asigurari si una prin care sa opereze si pe piata de capital. Pe langa banca, grupul elen mai opereaza in prezent pe piata locala o societate de leasing.

Grupul elen a intrat pe piata locala in urma cu cinci ani, prin achizitia bancii BNP-Dresdner Bank Romania.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO