Bănci și Asigurări

Eureko investeste cate 12,5 mil. euro in asigurari si in pensii

16.07.2009, 17:51 19

Grupul olandez Eureko aduce la capitalul companiei de pe piata locala 25 de milioane de euro, dintre care 12,6 milioane vor fi alocati segmentului de asigurari si 12,4 milioane segmentului de pensii.
"Ne concentram pe segmentele cheie, respectiv pensii, asigurari de sanatate si asigurari de viata, pe care le consideram ca avand un potential mare de dezvoltare. Strategia noastra de extindere combina cresterea prin achizitii cu cresterea organica prin extinderea operatiunilor existente si a dezvoltarii capacitatii de distributie", afirma Shaun Russell, director comercial al Eureko Romania. Compania anuntase inca de la inceputul anului o investitie de peste 20 mil. euro pentru rebranding si dezvoltare, din care 2,5 mil. euro destinati unei clinici medicale Euroclinic din noul sediu al companiei Olympia Tower din Piata Muncii din Bucuresti. "Vom sustine in continuare investitiile in extinderea facilitatilor serviciilor medicale in 2009, am crescut canalele de distributie in prima jumatate a acestui an si vom continua aceste activitati pe tot parcursul anului", a adaugat Shaun Russell. Eureko este liderul asigurarilor de sanatate din Romania, in timp ce pe asigurari de viata si asigurari generale compania nu intra in top 10.
Pe piata pensiilor private, Eureko este unul din primii zece jucatori, consolidandu-si pozitia prin achizitia Bancpost Fond de pensii si KD Fond de Pensii care urmeaza sa intre in portofoliul olandezilor pana la sfarsitul anului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO