Bănci și Asigurări

Euro ramane sub 3,7 lei, pe o piata calma

13.03.2008, 21:16 10

Euro a ramas sub nivelul de 3,7 lei la Bucuresti pentru a doua zi consecutiv, insa apetitul jucatorilor pentru tranzactionare a scazut sensibil fata de sedinta precedenta.
BNR a calculat ieri un curs de 3,6799 lei pentru un euro, cu 1,85 bani sub nivelul din ziua precedenta. Dolarul a coborat la 2,3808 lei, cu 0,94 bani mai jos fata de nivelul anterior.
Piata valutara interbancara s-a deschis ieri in cotatii de 3,6750 lei pentru un euro, sub nivelul inchiderii de marti seara, pe fondul unui sentiment regional pozitiv.
"Piata a fost destul de calma, iar volumele tranzactionate au fost reduse", a comentat un dealer.
Pe parcursul zilei euro a oscilat intr-o banda ingusta. Cotatiile s-au mentinut la niveluri apropiate de cel de la deschidere in prima jumatate a zilei. Ulterior au aparut pe piata interese de cumparare de valuta. Astfel, euro a urcat treptat, ajungand la 3,6950 lei, spre inchiderea pietei. Monedele din regiune au inregistrat din nou evolutii divergente. In timp ce leul si zlotul polonez au pierdut teren in fata euro, forintul maghiar si lira turceasca s-au apreciat.
Banca Centrala Europeana, care colecteaza independent date de pe piata de la Bucuresti in apropierea orei 16.00, a calculat ieri un curs de 3,6940 lei pentru un euro, cu 0,21 bani peste nivelul precedent.
Leul a fost sustinut marti de publicarea datelor economice, care au aratat o incetinire puternica a deficitului comercial in ianuarie, in timp ce inflatia a evoluat luna trecuta in conformitate cu asteptarile pietei. Desi ultimele zile au adus o imbunatatire a sentimentului regional, investitorii internationali raman tensionati, depinzand de evolutia pietelor straine.
Pe piata monetara dobanzile pentru plasamentele pe termen scurt au oscilat in jurul nivelului de 9%-10% pe an, pe fondul unor conditii neutre de lichiditate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO