Bănci și Asigurări

Euroasig isi majoreaza capitalul si schimba actionarii

18.10.2005, 18:54 16

Actionarii societatii de asigurari Euroasig au hotarat majorarea capitalului social cu aproape 1,8 milioane de euro (6,5 milioane de lei), pana la suma de 2,2 milioane de euro (8 milioane de lei). Majorarea se va realiza prin subscriere de noi actiuni.

"Cel mai probabil, saptamana aceasta se va incheia subscrierea", a declarat Ovidiu Voinea, directorul general al companiei.

In urma majorarii capitalului, se va schimba structura actionariatului Euroasig. "Vom avea un nou actionar majoritar, Balkan Petroleum Ltd. (companie inregistrata in Marea Britanie - n. red.), care va detine peste 80% din actiuni", a mai spus el. Astfel, VGB Impex, care detinea 99,96% din actiuni, va ramane cu sub 20% din titluri.

Euroasig practica asigurari generale si, de la inceputul anului viitor, intentioneaza sa vanda si polite de asigurare auto de raspundere civila.

Actionarii Euroasig suplimenteaza capitalul social al companiei pentru a respecta norma Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor cu privire la capitalul minim al asiguratorilor. Conform acestei norme, un asigurator care practica activitatea de asigurari generale trebuie sa aiba un capital minim de 2,2 milioane de euro (8 milioane de lei).

Balkan Petroleum este o societate infiintata in 2003, controlata in proportie de 50% de VGB, potrivit ultimelor informatii disponibile. Din grupul de firme VGB fac parte rafinaria Rafo si societatea Tender-Carom. La inceputul lunii septembrie, Parchetul instantei supreme a deferit justitiei noua persoane, printre care si administratorii VGB - Alexandru Marian si Gheorghita Iancu, care ar fi prejudiciat statul cu peste 300 mil. euro, prin realizarea de tranzactii ilicite. Procesul este in curs de desfasurare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO