Bănci și Asigurări

Euroins a subscris prime brute de 59 de milioane de euro la nouă luni

Autor: Ciprian Botea

10.11.2010, 23:37 36

Euroins, companie de asigurări deţinută de bulgarii de laEurohold, a subscris în primele nouă luni prime brute de 247 demilioane de lei (circa 59de milioane de euro), în creştere cu 13%faţă de perioada similară a anului trecut.

Cea mai semnificativă creştere a fost înregistrată pe segmentulasigurărilor de locuinţe şi bunuri, unde primele brute s-au dublat,până la 4,7 milioane de lei, dar reprezintă în continuare mai puţinde 2% din poliţele încheiate. Primele subscrise pe segmentulasigurărilor auto au atins 240 de milioane de lei în intervalulianuarie-septembrie, în creştere cu 14% faţă de anul trecut.Euroins încearcă în prezent să-şi diversifice portofoliul deasigurări, după ce anul trecut a ajuns să înregistreze pierderipentru că a mizat puternic pe vânzarea de poliţe de răspunderecivilă auto. Totodată, asigurătorul a plătit în primele treitrimestre despăgubiri de 142 de milioane de lei, în creştere cu24,8% faţă de aceeaşi perioadă din 2009.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO