Bănci și Asigurări

Evoluţia principalelor valute luni dimineaţă

Evoluţia principalelor valute luni dimineaţă

Autor: Ştefan Stan

07.11.2016, 09:49 184

Peso-ul mexican a urcat cu 2,1% în raport cu dolarul după anunţul FBI că îşi va menţine recomandarea de nepunere sub acuzare a lui Hillary Clinton. Moneda mesxicană a scăzut în ultimele două săptămâni, în condiţiile în care Clinton şi-a pierdut din avansul în faţa lui Trump, iar FBI a deschis un nou dosar împotriva candidatului democrat, scrie Bloomberg.

Moneda mexicană are o tendinţă de a se aprecia când Republicanul Donald Trump scade în sondaje.

Indicele dolarului calculate de Bloomberg a crescut pentru prima oară în ultimele şapte zile, pe fondul optimismului celei mai recente declaraţii ale FBI, care ar putea pava drumul lui Hillary spre preşedinţie.

”O victorie a lui Hillary ar putea face loc unei creşteri a ratelor de referinţă de către FED în decembrie”, a spus Sean Callow, strategy la Westpac Banking.

Yen-ul a scăzut cu peste 0,9% în raport cu dolarul, după ce moneda japoneză a câştigat 1,5% săptămâna trecută.

Euro a scăzut cu 0,65% în raport cu dolarul, la 1,1062 dolari/euro, în timp ce lira sterlină a scăzut la 1,2427 dolari/liră, cu 0,67%.

La Bucureşti, cursul de schimb înaintea cursului oficial anunţat de BNR era de 4,4958/4,5009 lei/euro şi de 4,0621/4,0686 lei/dolar.  

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO