Bănci și Asigurări

Felix Daniliuc pleacă după 7 ani de la conducerea Raiffeisen Leasing şi se întoarce în bancă pe corporate. În locul lui vine un belgian

Felix Daniliuc

Felix Daniliuc

Autor: Anelis Baciu

03.07.2017, 00:05 1728

În timpul mandatului lui compania a dat finanţări de 647 mil. euro, iar profitul cumulat pe şapte ani a fost de 22 mil. euro.

Felix Daniliuc, cel care a condus din postura de director general afacerile Raiffei­sen Leasing timp de mai bine de şapte ani, se întoarce în sectorul bancar, el preluând de as­tăzi funcţia de director executiv pentru cor­po­raţii medii şi sector public în cadrul Raiffeisen Bank, a patra bancă locală după active.

Daniliuc îl înlocuieşte pe Mihai Ion, care a fost numit la începutul lunii mai membru în boardul Raiffeisen şi CFO (chief financial officer).

Poziţia de director general al companiei de leasing a fost preluată de belgianul Bob De Man, care a ocupat până în prezent poziţia de head of lean, change management & security în cadrul Raiffeisen Bank România. Noul şef al Raiffeisen Leasing are un MBA la prestigioa­sa şcoală de afaceri INSEAD.

În timpul mandatului lui Felix Daniliuc, 2010-2016, Raiffeisen Leasing a acordat finan­ţări noi în valoare de 647 milioane de euro, ajungând la finalul anului trecut la un por­tofoliu total de 191 milioane de euro. Finan­ţările nou acordate anul trecut au cu­mu­lat 115 milioane de euro, echivalentul unei cote de piaţă de circa 6%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO