Bănci și Asigurări

Fitch a confirmat ratingul UniCredit la BBB minus

21.12.2004, 00:00 10

Fitch Ratings, agentia internationala de rating, a confirmat ieri calificativele acordate bancii UniCredit Romania (UCR), la "BBB minus" pentru datoriile pe termen lung, respectiv "F3" pe termen scurt. Perspectiva pentru ratingul pe termen lung este Stabila.
Agentia a reafirmat si calificativele individual "D" si cel de suport "2".
"UCR se afla intr-o expansiune rapida, beneficiind de implicarea actionarului majoritar, in special in domeniile managementului riscului, dezvoltarii de noi produse si asigurarea personalului pentru posturile cheie. Banca ramane insa mica in termeni absoluti, ceea ce o face vulnerabila in cazul unor socuri", afirma Tim Beck, analistul agentiei.
Ratingurile pe termen lung, pe termen scurt si cel de suport cuantifica sprijinul de care banca ar putea beneficia din partea actionarului majoritar, grupul UniCredit (evaluat cu calficativul "AA minus"). Agentia subliniaza faptul ca aceste calificative sunt influientate de plafonul de tara acordat Romaniei - "BBB minus". Calificativul individual reflecta calitatea buna a activelor bancii, dar si dimensiunile inca reduse ale acesteia.
Ratingurile Individual si cel de Suport evalueaza situatia bancii in cazul in care nu ar beneficia de sprijin extern, respectiv ajutorul care i-ar fi acordat de actionari sau de stat in cazul in care s-ar afla in dificultate.
Grupul UniCredit a achizitionat banca romaneasca in anul 2002, iar de atunci si-a majorat participatia la capital pana la 99,94%. Potrivit agentiei Fitch, strategia de dezvoltare a UCR tinteste atat sectorul de retail cat si pe cel corporate.
liviu.chiru@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO