Franks:Aplicarea noilor reglementări la creditele vechi ar putea avea efecte negative pentru România

26 oct 2010 Autor: Ovidiu Tempea

Oficialii FMI sunt îngrijoraţi în privinţa aplicării directivei Comisiei Europene privind creditele populaţiei şi la contractele aflate în derulare, întrucât ar putea duce la apariţia unor "efecte negative pentru România", şi au cerut reprezentanţilor ANPC să găsească o soluţie, scrie Mediafax Business.

"Suntem îngrijoraţi de aplicare retroactivă a prevederilor Directivei Europene (48/CE/2008 - n.r.). Am cerut să se gândească aplicarea numai pentru contractele noi, întrucât la utilizarea pentru vechile contracte există riscuri pentru economie şi efecte negative pentru România. Suntem optimişti că vom găsi o soluţie. Preşedintele ANPC a înţeles problema şi a arătat că va continua să poarte discuţii cu Guvernul şi Parlamentul", a spus şeful misiunii FMI în România, Jeffrey Franks, după o întâlnire la sediul ANPC.

El consideră că trebuie îmbunătăţită protecţia consumatorului în România, în special în domeniul financiar.

 
Cuvinte cheie:
creditele populaţiei
, FMI

Campurile marcate cu rosu nu sunt valide!

Comentariul a fost adaugat si va aparea dupa ce va fi moderat!

Comentariile vor fi publicate doar după moderarea acestora de către redactori. Nu vor fi publicate comentariile care conţin injurii, un limbaj licenţios, instigare la încălcarea legii, la violenţă sau la ură, precum şi acuzaţii fără acoperire. De asemenea, pentru o mai bună comunicare, vă rugăm să oferiţi o adresă de mail validă. Vă mulţumim!

zf.ro
Abonează-te la Închide