Bănci și Asigurări

Garanti Leasing şi EFSE, acord de 15 mil. euro pentru finanţarea IMM-urilor

Garanti Leasing şi EFSE, acord de 15 mil. euro  pentru...

Autor: Cristina Bellu

04.12.2017, 12:56 125

Garanti Leasing, parte a Garanti România, a încheiat un acord de finanţare în valoare de 15 milioane de euro cu European Fund for Southeast Europe (EFSE), acesta urmând să fie utilizat în scopul facilitării accesului la finanţare al antreprenorilor şi a întreprinderilor micro şi mici.

“Antreprenoriatul este un motor important al dezvoltării economice în România. Garanti Leasing, asemeni tuturor instituţiilor din Grupul Garanti, este un susţinător activ al antreprenorilor. Avem un angajament pe termen lung de a fi alături de aceştia, cu soluţii personalizate pentru dezvoltarea afacerilor. În ultimii ani, EFSE a fost partenerul nostru şi suntem bucuroşi să semnăm acest nou acord, care reiterează obiectivele noastre comune”, spune Okan Yurtsever, Director General, Garanti Leasing.

Acesta este al doilea parteneriat încheiat între Garanti Leasing şi EFSE. Anterior, cele două instituţii au mai semnat un acord de finanţare în 2014, în valoare de 7 milioane de euro, care a vizat încurajarea şi dezvoltarea întreprinderilor micro şi mici.

“Suntem încântaţi să extindem colaborarea cu Garanti Leasing România. Compania are expertiza, capacităţile şi infrastructura necesare pentru a veni în întâmpinarea companiilor locale, în mod sustenabil şi responsabil, promovând obiectivele de dezvoltare ale EFSE”, a adăugat Christoph Tiskens, Presedintele Consiliului de Administraţie al EFSE.

În primele nouă luni ale anului 2017, Garanti Leasing a acordat finanţări noi în valoare de peste 63 milioane de euro, peste 1.000 de contracte noi fiind semnate în perioada ianuarie – septembrie.

Distribuţia activelor finanţate, în primele nouă luni ale anului, a fost vehicule (50%), echipamente (22%) şi imobiliare (28%).

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO