Bănci și Asigurări

Generalcom a investit 1 mil. euro in Asigurari Global

19.06.2006, 21:57 27

Societatea Asigurari Global, care si-a reluat activitatea la sfarsitul anului trecut, a operat o majorare de capital in valoare de 3 milioane de lei (0,85 milioane de euro), pana la 8 milioane de lei (aproape 2,3 milioane de euro).
Majorarea a fost realizata pentru a respecta normele Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA), potrivit carora o societate care practica activitatea de asigurari generale, cu exceptia celor obligatorii, trebuie sa dispuna de un capital social de minimum 8 milioane de lei incepand cu luna iulie.
Actionarul majoritar al Asigurari Global este Generalcom, societate care are ca obiect de activitate inchirierea imobilelor, cu 83% din actiuni, restul titlurilor fiind detinute de o persoana fizica si trei persoane juridice portugheze.
Singurul actionar care a participat la majorarea capitalului asiguratorului este Generalcom, care detinea inainte de aceasta operatiune 72,8% din capitalul Asigurari Global.
Din suma investita, 2 milioane de lei (circa 0,6 milioane de euro) provin dintr-un imprumut, iar un milion de lei (0,25 milioane de euro) provin din surse proprii.
La inceputul lunii iulie 2005, CSA a retras autorizatia de functionare a Asigurari Global. Activitatea acesteia fusese suspendata in martie 2004, deoarece compania nu mai vanduse nicio polita de la mijlocul lui 2003.
Potrivit raportului CSA din 2002, ultimul care contine informatii despre Asigurari Global, societatea a subscris prime brute de peste 2,9 milioane de lei (0,9 milioane de euro) in acel an.
La sfarsitul lui 2005, Asigurari Global si-a reluat activitatea.
"Am vandut cateva polite, dar nu foarte multe si nu pentru riscuri mari. Lucram atat cu persoane fizice, cat si cu persoane juridice", a declarat Maria Luiza Tudor, directorul general al societatii.
Asigurari Global a fost infiintata in martie 1998. Compania care controleaza Asigurari Global, Generalcom, este listata pe RASDAQ si are o capitalizare de 28,6 milioane de lei (8,1 milioane de euro).
Generalcom este controlata de Iberestate International Holding, societate inregistrata in Luxemburg - 33,32%, SIF Oltenia - 9,98%, Alain Louis Michel Emile Bonte - 31,95%, persoana fizica prezenta si in actionariatul Asigurari Global, si alti actionari, potrivit RASDAQ.
Generalcom a inregistrat afaceri de 7,2 milioane de lei (circa 2 milioane de euro) si un profit de 1,7 milioane de lei (0,5 milioane de euro) in 2005.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO