Bănci și Asigurări

Generali asteapta afaceri de 150 mil. euro

21.11.2007, 17:54 25

Afacerile companiei de asigurari Generali ar putea ajunge la 150 de milioane de euro anul viitor, in crestere cu 36% fata de acest an, cand asiguratorul va inregistra prime brute de 110 milioane de euro, estimeaza Tudor Moldovan, directorul general al companiei.
"Din totalul primelor brute subscrise in 2008, 123 de milioane de euro vor fi din asigurari generale, iar 27 de milioane de euro - din polite de asigurare de viata", afirma Moldovan. In primele noua luni ale anului, Generali a raportat afaceri de 85,2 milioane de euro, in crestere cu 34%.
"A fost un mic recul pe vanzarile de asigurari de viata si non-viata, pentru ca forta noastra de vanzare este concentrata acum pe pensiile private. Ma astept ca in anii urmatori impactul contactelor pe care le-au avut agentii de marketing cu cei care au aderat la pilonul II de pensii sa se reflecte in cresterea cererii pentru asigurari de viata", sustine seful Generali.
Fondul de pensii administrat de Generali a atras aproape 192.000 de participanti in primele doua luni de la startul sistemului, fiind al treilea jucator de pe aceasta piata.
Directorul Generali explica incetinirea ritmului de crestere a afacerilor in primele noua luni ale anului si prin introducerea fransizelor la asigurarile Casco. In cazul producerii riscului asigurat, fransiza reprezinta partea din paguba care este suportata de client.
"Pe non-viata vanzarile au incetinit, pentru ca am schimbat tarifele la asigurarile Casco. Principala schimbare a fost introducerea fransizei, cu o valoare intre 100 si 300 de euro. De asemenea, tariful a fost diferentiat dupa mai multe clase de risc", spune Moldovan. In cazul politelor care au fost vandute cu fransiza, rata daunei a scazut de la 90% la 62%.
Moldovan afirma ca strategia companiei pentru urmatorii cinci ani este cresterea primelor brute subscrise, atat pe asiguari de viata, cat si pe asigurari generale.
"Daca vrei sa iti cresti afacerile, trebuie sa cresti pe segmentul auto, insa asigurarile Casco sunt un business foarte prost. Odata cu cresterea primelor subscrise, trebuie sa platesti foarte multe daune, ceea ce duce la scaderea solvabilitatii, deci trebuie realizate majorari de capital", explica directorul Generali.
Compania va lansa in primul trimestru al anului viitor un nou produs de asigurare de viata unit-linked in euro. In prezent, compania administreaza trei fonduri in lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO