Bănci și Asigurări

Generali intra pe asigurari de sanatate

14.10.2005, 18:11 35

Generali Asigurari va lansa, saptamana viitoare, un produs de asigurare de sanatate in colaborare cu furnizorul privat de servicii medicale Diagnosis. Produsul se numeste Vital Plus si se adreseaza companiilor.

"Piata produselor de asigurare de sanatate pentru persoane juridice are un potential de business foarte bun", a declarat Gabriela Rusu, director de marketing in cadrul Generali. "Companiile pun mare accent pe pachetele de beneficii acordate angajatilor, care includ si asigurarea de sanantate", a mai spus ea. "Daca vom primi semnale din piata pentru oferirea acestui produs si pentru persoane fizice, vom lua in calcul si acest aspect", a adaugat ea.

Polita de asigurare Vital Plus acopera cheltuielile cu vizitele la medici generalisti si specialisti, testele de laborator, spitalizarea, interventiile chirurgicale si medicamentele. De asemenea, asiguratii pot opta pentru o clauza de asigurare de viata sau accidente in cadrul acestei polite. Prima de asigurare lunara este stabilita, printre altele, in functie de numarul de angajati pentru care compania incheie aceste polite, de starea lor de sanatate, de pachetul de servicii si de limitele de suma asigurata alese de clienti.

Asiguratorul isi propune sa vanda zece polite de asigurari pana la sfarsitul anului si inca 100 de polite in 2006.

Generali, care practica atat asigurari generale, cat si de viata, a subscris in primul semestru al acestui an prime brute de 14,2 mil. euro (52,2 mil. lei), in crestere cu 25% comparativ cu perioada similara a exercitiului financiar precedent. Furnizorul de sevicii medicale Diagnosis a avut anul trecut o cifra de afaceri de 465.000 de euro si este prezent in toate judetele tarii, fie prin clinici proprii, fie prin centre medicale partenere.

Generali a prezentat produsul ieri, in prima zi a Targului de Sanatate, care se va desfasura pana pe 16 octombrie la Sala Palatului. La acest targ sunt prezenti 15 expozanti, dintre care patru companii de asigurari, iar restul - clinici, spitale si centre medicale private.

"Ne asteptam sa avem 10.000 de vizitatori in aceste patru zile", a spus Iulian Motea, director de eveniment in cadrul Finmedia, organizatorul targului. Pe langa Generali, companiile de asigurari prezente la acest targ sunt Omniasig Addenda, Interamerican si Allianz-Tiriac. Primele doua vand polite de asigurare de sanatate de la sfarsitul lui 2003, respectiv de la mijlocul acestui an, iar Allianz-Tiriac isi va lansa oficial produsul de asigurare de sanatate la inceputul saptamanii viitoare.

"Produsul nostru se adreseaza companiilor, deoarece de acolo vine cererea. Angajatii cer din ce in ce mai mult pachete de beneficii care sa cuprinda si o asigurare de sanatate", a spus Marius Onofrei, director de relatii publice si comunicare in cadrul Allianz-Tiriac. "In timp, angajatorii isi vor da seama de avantajul oferirii unei polite de asigurare de sanatate", a adaugat el.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO