Bănci și Asigurări

Generali, profit de 4,4 mil. euro la jumatatea anului

05.08.2008, 19:02 14

Generali, una din primele zece companii de asigurari de pe piata, a obtinut in primul semestru un profit de 4,4 milioane de euro (15,9 milioane de lei), in conditiile in care in tot anul trecut compania a inregistrat un castig de un milion de euro.
Primele brute subscrise de companie au fost de 57,8 milioane de euro (212,2 milioane de lei), in crestere cu circa 2% in euro fata de aceeasi perioada a anului trecut. Calculata in lei, cresterea afacerilor asiguratorului a fost de 12%.
Primele au urcat rapid pe partea de asigurari de viata, in timp ce pe asigurari generale a avut loc o scadere usoara in euro. Din asigurari generale, compania a subscris in prima jumatate a anului prime brute de 46,2 milioane de euro (169,6 milioane de lei), fata de 48,4 milioane de euro (161,3 milioane de lei) in aceeasi perioada din 2007. Asigurarile Casco reprezinta aproape 59% din portofoliul de asigurari generale, politele de raspundere civila auto obligatorie (RCA) 13%, iar cele pentru locuinte - circa 9%.
"In ceea ce priveste asigurarile auto, obiectivul nostru principal nu este cresterea indiferent de conditii, ci respectarea cu strictete a regulilor de subscriere a politelor de asigurare si crearea unui climat normal de dezvoltare. Ne-am asumat rolul de educare a pietei, iar un prim pas a fost introducerea in premiera a asigurarii Casco cu fransiza, pe toate canalele de distributie", a declarat Tudor Moldovan, directorul general al companiei.
Pe segmentul asigurarilor de viata, afacerile Generali au urcat cu 39%, pana la 11,6 milioane de euro (42,7 milioane de lei). In lei, cresterea a fost de aproape 54%.
"Rezultatele sunt in perfecta concordanta cu strategia de dezvoltare a companiei. Ne-am propus impulsionarea segmentului asigurarilor de viata si cresterea profitabilitatii pe segmentul asigurarilor generale. Daca privim spre obiectivele pentru intregul an 2008 si comparam cu ce am reusit sa realizam in primul semestru, putem concluziona ca planurile noastre sunt mai mult decat realizabile", a mai spus Moldovan.
Cea mai mare parte a asigurarilor de viata vandute de companie in primul semestru sunt polite individuale, care reprezinta 75% din total. Din acestea, 81% sunt asigurari traditionale, iar 19% de tip unit-linked, adica polite legate de fonduri de investitii. Un sfert din primele brute subscrise din asigurari de viata au provenit din polite de grup.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO