Bănci și Asigurări

Generali România a înregistrat o creştere a businessului cu 16%, în semestrul I

Generali România a înregistrat o creştere a...

Autor: Roxana Rosu

10.08.2016, 11:48 206

Segmentul de asigurări generale, care deţine o pondere de 86% din totalul businessului local, a ajuns la 235 de milioane de lei, în timp ce segmentul de asigurări de viaţă a înregistrat o stagnare faţă de perioada similară a anului precedent.

Pe segmentul de asigurări de tip property, care include asigurările de incendiu şi calamităţi naturale şi pe cele de daune la proprietăţi, Generali România a subscris un volum de prime de 65 de milioane de lei, similar cu cel raportat în ianuarie – iunie 2015.

Volumul de business de asigurări auto a ajuns la 142,4 de milioane de lei, în creştere cu 36,7%. Compania a înregistrat o creştere mai mare pe segmentul de asigurări auto, în special pe RCA, efect natural al recentelor evenimente petrecute în piaţa locală de asigurări (falimente şi redresări financiare).

Cererea pentru asigurările de sănătate a crescut, de asemenea, în prima jumătate a anului, Generali înregistrând o creştere de 60% a businessului pe acest segment.

"Generali se va concentra în continuare pe dezvoltarea segmentului de asigurări non-auto fără să neglijeze însă asigurările auto, care domină astăzi piaţa locală, însă îşi va mentine politica asumată, subscriere prudentă şi tarife corelate permanent cu daunalitatea segmentului de asigurări şi cu riscul asumat", se arată în comunicat.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO