Bănci și Asigurări

Generali scade pe generale, dar creşte pe viaţă

Autor: Ciprian Botea

16.05.2011, 23:57 242

Generali, o companie de top zece din piaţa asigurărilor, asubscris în primul trimestru prime brute de aproape 97 milioane lei(23 mil. euro), în scădere cu 15,6% faţă de aceeaşi perioadă aanului trecut din cauza vânzărilor mai mici de poliţe auto.

Volumul primelor subscrise din asigurări generale s-a redus cu22% şi a ajuns la 73 milioane lei (17,3 mil. euro), în timp ce dinpoliţe de viaţă asigurătorul a obţinut venituri de 23,7 milioanelei (5,6 mil. euro), ceea ce reprezintă o creştere cu 13% faţă deperioada ianuarie-martie 2010. Asigurările de viaţă au ajuns astfelsă reprezinte un sfert din portofoliul companiei.

"În primul trimestru am făcut paşi importanţi pentru dezvoltareasegmentului de bancassurance, am pus accent pe dezvoltareaasigurărilor de viaţă de grup şi am continuat programele deretenţie a portofoliului de clienţi", a declarat Marie Kovarova,CEO al Generali Asigurări.

Asigurările de viaţă de grup (produse vândute companiilor, încare mai mulţi angajaţi sunt asiguraţi printr-o singură poliţă) auavansat cu 20% în primul trimestru, în timp ce creşterea pesegmentul poliţelor de viaţă tradiţionale a fost de 5%. Totodată,scăderea afacerilor pe segmentul auto a fost compensată parţial decreşteri pe alte linii de business, cum ar fi asigurările delocuinţă (Ă41%) sau asigurările de răspundere profesională (Ă31%).Creşteri de două cifre au înregistrat şi asigurările de transportsau de călătorie în străinătate, poliţe care deţin însă o ponderescăzută în portofoliul total. Generali se va axa în continuare pecreşterea vânzărilor de poliţe nonauto, spun reprezentanţiicompaniei, în condiţiile în care competiţia pe segmentulasigurărilor de răspundere civilă auto (RCA) s-a intensificat şitarifele au scăzut cu 20-25% la începutul acestui an.

"În 2011 ne vom concentra pe segmentele care ne pot asigura odezvoltare sigură şi sănătoasă, cum sunt asigurările de viaţă, celede locuinţă sau de călătorii. Nu vom neglija însă nici asigurărileauto, care au încă o pondere importantă în portofoliul nostru", aprecizat Kovarova. Afacerile Generali s-au redus cu 13% anultrecut, la 440 mil. lei (105 mil. euro).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO