Bănci și Asigurări

Generali se pregateste pentru pensiile obligatorii

14.06.2007, 20:19 11

Generali Asigurari intentioneaza sa depuna saptamana viitoare cererea de autorizare pentru societatea de pensii care va administra un fond din pilonul II (pensii obligatorii).
"Am inceput sa structuram compania si avem deja 'miezul' echipei de conducere, format din cinci persoane care au lucrat in domeniul financiar, in special in banci", a declarat Ioan Vreme, project manager la Generali Fond de Pensii, divizia de pensii private a Generali. El spune ca, pana la startul pensiilor obligatorii, compania va mai angaja aproximativ 15 persoane.
"O echipa de douazeci de oameni este suficienta pentru inceput, insa, dupa ce va incepe colectarea contributiilor, numarul angajatilor va creste sau va scadea, in functie de portofoliul companiei", explica Vreme.
Pentru distributie, compania de pensii va folosi forta de vanzari a Generali Asigurari, adica aproximativ 3.000 de agenti, dar va colabora si cu brokeri.
Ioan Vreme nu a precizat valoarea investitiei totale in Generali Fond de Pensii.
"Vom incepe cu 4 milioane de euro, suma care reprezinta capitalul social minim pentru o astfel de societate, iar in functie de succesul pe care il va avea compania, vom aloca suficiente fonduri", sustine el.
Compania va administra doar pensii obligatorii.
"Nu este intentia grupului sa administreze si pensii facultative, cel putin deocamdata", sustine Vreme.
O alta companie care va depune saptamana viitoare la Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private dosarul de autorizare este AIG Life.
In diverse stadii de autorizare pentru intrarea pe piata pensiilor obligatorii se afla acum companiile ING, Aviva, Allianz-Tiriac, BCR, BRD, BT Aegon, Omniasig, Interamerican si societatea slovena Prva.
Companiile care vor fi autorizate pe aceasta piata vor incepe goana dupa clienti in luna august, cand toti angajatii in varsta de sub 35 de ani vor fi obligati sa isi aleaga un fond de pensii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO