Bănci și Asigurări

Grecii de la Eurobank au avut pierderi de 4 mil. euro în primul trimestru. Creditarea s-a redus cu 8%

Grecii de la Eurobank au avut pierderi de 4 mil. euro în...

Autor: Ciprian Botea

30.05.2014, 00:06 315
Subsidiarele locale ale grupului elen Eurobank, care deţine al zecelea mare creditor local, Bancpost, au înregistrat o pierdere de 4 mil. euro în primul trimestru, pe fondul subţierii portofoliului de credite şi creşterii stocului de neperformante, potrivit datelor publicate la Atena. Grecii raportaseră un profit de peste 4 mil. euro în perioada ianuarie-martie 2013.
 
Eurobank avea credite acordate pe piaţa românească de aproape 2,7 mld. euro la sfârşitul lunii martie, în scădere cu 240 mil. euro faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Creditele cu întârzieri la plată mai mari de 90 de zile se ridicau la 783 mil. euro, respectiv 29% din portofoliul total. Spre comparaţie, rata creditelor neperformante era de 24% în martie anul trecut.
 
Activele totale administrate de subsidiarele Eurobank însumau 3,7 mld. euro la sfârşitul primului trimestru, faţă de un nivel de peste 4 mld. euro în aceeaşi perioadă a anului. Doar în primele trei luni din acest an activele au scăzut cu echivalentul a 140 mil. euro.
 
Veniturile operaţionale au crescut uşor, la aproape 53 mil. euro, în pofida subţierii portofoliului de credite. Totodată, cheltuielile operaţionale s-au diminuat cu circa 2 mil. euro şi au ajuns la 30 mil. euro. Bancpost avea depozite de 1,8 mld. euro la finalul lunii martie, nivel similar cu cel din aceeaşi perioadă a anului trecut. Faţă de luna decembrie depozitele au scăzut însă cu 71 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO