Bănci și Asigurări

HVB -Tiriac este deplin operationala

04.09.2006, 19:46 25

Fuziunea intre HVB Bank si Banca Comerciala Ion Tiriac a fost finalizata vineri, 1 septembrie, iar noua institutie de credit, denumita Banca Comerciala HVB - Tiriac SA, isi va incepe activitatea cu intreaga oferta de produse si servicii incepand de astazi.
"HVB Romania a fost radiata la data de 31 august, iar in acest sfarsit de saptamana are loc migrarea datelor, si astfel, din 4 septembrie, noua institutie va fi pe deplin operationala", a declarat presedintele HVB - Tiriac, Dan Pascariu.
Banca Comerciala HVB - Tiriac a fost autorizata incepand cu 1 septembrie, cand noua institutie a derulat doar o parte din operatiunile uzuale, intrucat sistemele informatice au fost oprite pentru a asigura transferul datelor.
In urma cu o saptamana, BNR a autorizat fuziunea prin absorbtie a HVB Bank si Banca Comerciala Ion Tiriac (BCIT) si a decis, concomitent, retragerea autorizatiei de functionare a HVB Bank Romania. Anul trecut Bank Austria Creditanstalt (membra a grupului german HVB si actionarul majoritar al HVB Bank Romania) si Banca Tiriac au finalizat tranzactia privind fuziunea dintre HVB Bank Romania si Banca Tiriac. Desi operatiunea se realizeaza prin absorbtia HVB de catre BCIT, BA-CA va detine pachetul majoritar in noua entitate.
Preluarea BCIT a fost perfectata la 1 septembrie 2005 printr-o tranzactie in valoare de 252,8 mil. euro. BA-CA a preluat 9,09% din actiunile BCIT pentru 42,5 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO