Bănci și Asigurări

Impuls Leasing a finanţat achiziţii de bunuri de 148 mil. euro în nouă luni. Diaconescu: „Obiectivul pentru anul 2017 este menţinerea unei cote de piaţă de 10%“

Răzvan Diaconescu, directorul general al Impuls Leasing

Răzvan Diaconescu, directorul general al Impuls Leasing

Autor: Anelis Baciu

02.12.2016, 00:03 253
Impuls Leasing, divizia locală a gru­pului austriac Impuls - Leasing Inter­national GmbH, a finanţat în primele nouă luni ale anului bunuri în valoare de 148 milioane de euro, în creştere cu 28% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, firma având o cotă de piaţă de circa 10%, potrivit estimărilor ZF. Compania anticipează că va ajunge la o valoare a bu­nurilor finanţate de circa 200 de mi­lioane de euro până la finalul acestui an.

„Pentru anul viitor obiectivul prin­ci­pal al Impuls Leasing este menţinerea unei cote de 10% în piaţa locală de lea­sing şi menţinerea unei activităţi pro­fitabile“, a afirmat Răzvan Diaconescu, directorul general al Impuls Leasing.

În ceea ce priveşte structura bunu­rilor finanţate în intervalul ianuarie-sep­tem­brie al acestui an, segmentul auto­ve­hiculelor a fost principalul destinatar al finanţărilor acordate de Impuls Leasing. Va­loarea totală a autovehiculelor finan­ţate a cumulat 139 de milioane de euro, fiind în creştere cu 28%. În cadrul finan­ţărilor pentru vehicule, majoritare sunt cele destinate achiziţiei de autoturis­me cu o pondere de 50%, în timp ce finanţările pentru vehiculele comerciale grele şi vehiculele comerciale uşoare au o pondere de 34%, respectiv 16%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO