Bănci și Asigurări

Industria şi serviciile au tendinţe de creştere în septembrie-noiembrie

Industria şi serviciile au tendinţe de creştere în...

Autor: Cristina Bellu

29.09.2016, 00:00 140

Activitatea din industrie şi servicii va avea o tendinţă de creştere moderată în perioada septembrie-noiembrie, în timp ce construcţiile şi comerţul vor înregistra scăderi, sunt de părere managerii. 

Potrivit anchetei de conjunctură din luna septembrie 2016 derulate de Institutul Naţional de Statistică, numărul de salariaţi din industria prelucrătoare, construcţii şi servicii va fi stabil, dar se va reduce în comerţ, unde se va vedea şi o scădere moderată preţurilor. Managerii din industria prelucrătoare preconizează pentru următoarele trei luni creşterea moderată a volumului producţiei (sold conjunctural +14%).

Pentru activitatea de fabricare a produselor farmaceutice de bază şi a preparatelor farmaceutice se va înregistra tendinţă de creştere mai semnificativă (sold conjunctural Ă38%), în timp ce pentru fabricarea produselor din tutun tendinţa va fi de scădere (sold conjunctural -36%). Pentru preţurile produselor industriale se prognozează relativă stabilitate în următoarele trei luni (sold conjunctural +1%). Referitor la numărul de salariaţi se estimează relativă stabilitate, soldul conjunctural fiind de +3% pe total industrie prelucrătoare. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO